Friday , 26 April 2024

Γιάννης Φιλοκώστας : “Η Τσικνοπέμπτη δεν γιορτάζεται στα σπίτια. Καμία ζήτηση για delivery εφέτος”

Σοφία Ξανθοπούλου

Η πανδημία επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο και την καταναλωτική κίνηση της Τσικνοπέμπτης. ” Ποια Τσικνοπέμπτη μεσούσης της πανδημίας;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Φιλοκώστας. “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ζήτηση για delivery διότι η Τσικνοπέμπτη είναι μια γιορτή της παρέας και της μουσικής. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος δεν είναι καλά ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά και εκ των πραγμάτων τού απαγορεύεται να βγει έξω να γιορτάσει. Άλλοτε, ο κόσμος έβγαινε έξω με παρέες και έτρωγε και διασκέδαζε. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει αυτό στο σπίτι του και δεν μπορεί ούτε στο σπίτι του να το διασκεδάζει γιατί απαγορεύονται οι επισκέψεις στα σπίτια” αναφέρει ο κ. Φιλοκώστας σε δηλώσεις του στο thesseconomy.

O πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εφέτος η εστίαση δεν πρόκειται να κινηθεί.”Είμαστε εν αναμονή και δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Θα ανοίξουμε το Πάσχα και εφόσον χάσουμε και τη Σαρακοστή κάθε εβδομάδα που περνά για τις επιχειρήσεις μας είναι λαιμητόμος. Η πανδημία μας έκανε να χάσουμε την καθημερινότητα. Εμείς δουλεύαμε με την καθημερινότητα. Από τη στιγμή που χάθηκε η καθημερινότητα, χάθηκε και η ρευστότητα” είπε ο κ. Φιλοκώστας και σημείωσε ότι οι βοηθητικές κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου με τις επιστρεπτέες προκαταβολές είναι δώρον άδωρον. “Πώς θα πληρώσω αυτό το δάνειο που μας δίνει η κυβέρνηση αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε ρευστό; Πώς θα τα επιστρέψουμε αυτά τα λεφτά με έναν νεκρό τουρισμό, με νεκρή ΔΕΘ και ένα νεκρό λιανεμπόριο” σχολιασε ο κ. Φιλοκώστας.

Πριν από λίγες μέρες, η Ένωση Εστιατόρων,Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια ομάδα εργασίας μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Τα μέλη των δύο φορέων συζήτησαν τα προβλήματα που ταλανίζουν την εστίαση και έθεσαν μια κοινη γραμμη και τους στοχους για το καλυτερο της εστίασης προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης εφέτος, δεν θα έχει κάποια αλλαγή στα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως πρέπει να ψήσουμε σε στενό κύκλο και με άτομα που έχουμε καθημερινή επαφή. Ταυτόχρονα, τόνισε πως δεν αλλάζει τόσο ο τρόπος μετακίνησης, όσο και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

“Για την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι ισχύει και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους που έχουμε στενή επαφή, για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού”, είπε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, πρέπει να στείλουμε SMS στο 13033 σε περίπτωση που θέλουμε να πάμε να ψωνίσουμε κρέατα για να ψήσουμε ή να πάμε σε κάποιο σπίτι για να φάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *