Thursday , 25 April 2024

Γιάννης Φιλοκώστας : “Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 22:45 δεν φέρνει τζίρο ούτε εργασία σε περισσότερο προσωπικό”

Τον απολογισμό της επαναλειτουργίας της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Φιλοκώστας. Μιλώντας σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100 και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο κ. Φιλοκώστας τόνισε ότι τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας της εστίασης νικητές βγήκαν τα καφέ της Θεσσαλονίκης. “Δούλεψαν τα καταστήματα, κυρίως τα καφέ, χθες δούλεψαν παράλληλα και τα δύο είδη. Δούλεψαν πολύ καλά οι παραλιακές ταβέρνες. Έχουμε αποδείξει και από την προηγούμενη φορά ότι η εστίαση είναι νομοταγής με πολύ μικρό ποσοστό παραβατικότητας. Λειτουργούμε με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο κόσμος μας συμπεριφέρθηκε άψογα μετά από 6 μήνες. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Για έναν καφέ θα βγει ο κόσμος αλλά στο φαγητό θα είναι πιο δύσκολα. Η δύναμη ενός καταστήματος εστίασης είναι το σαββατοκύριακο που ο κόσμος όμως φεύγει. Θα δούμε ανάκαμψη από τον Σεπτέμβριο και μετά”.

Ο κ. Φιλοκώστας σημείωσε ότι δούλεψαν πολύ καλά και τα παραλιακά καταστήματα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού και εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων στις 22:45μμ. “Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 22:45 δεν φέρνει τζίρο ούτε εργασία σε περισσότερο προσωπικό. Θα παίξει ρόλο προς το καλύτερο η παράταση του κλεισίματος. Πρόβλημα προκαλεί και η απαγόρευση της μουσικής που πιστεύω ότι θα διευθετηθεί από το Υπουργείο. Αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτό το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης “ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο”, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι από τις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού, στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. “Δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός λειτουργίας των καταστημάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης πήγε πολύ καλά” δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Κούπκας. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον ελεγκτικό μηχανισμό και τη δημοτική αστυνονία επαγρυπνά. Θα είμαστε ελαστικοί το πρώτο διάστημα αλλά δεν ανάβουμε το πράσινο φως στην ανομία” επεσήμανε ο κ.Κούπκας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

  • Μια εβδομάδα μετά την εστίαση, στις 10 Μαΐου, σειρά παίρνει το άνοιγμα των σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια).Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.
  • Στις 15 Μαίου το άνοιγμα του τουρισμού οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.
  • Στις 15 Μαΐου ανοίγουν για το κοινό και οι οργανωμένες παραλίες. Την ίδια ημέρα, ενδέχεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *