Thursday , 25 April 2024

Γιατί αναβλήθηκε το Thessaloniki Summit;

Του Γ. Κατσιάνη

Τον Ιανουάριο του 2017 γεννήθηκε το Thessaloniki Summit, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έλαβε τα χαρακτηριστικά θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) να διοργανώνει κάθε χρόνο μια άτυπη συνάντηση κορυφής με την συμμετοχή οικονομικών και πολιτικών παραγόντων που θα συζητούν για το μέλλον της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα, ήταν αναμφισβήτητα μια σημαντική αναπτυξιακή δράση.

Ωστόσο, 13 μήνες μετά το τελευταίο, 6ο Thessaloniki Summit ανακοινώθηκε η αναβολή της 7ης Συνόδου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου.

“Η απόφαση μας πάρθηκε με γνώμονα τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου συμμετοχών που έχουμε επιτύχει σε όλες τις διοργανώσεις ως σήμερα καθώς και στη μέγιστη δυνατή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης”, υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΒΕ.

Θεωρώ ότι η αναβολή της διοργάνωσης έχει να κάνει με τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν την προσεχή άνοιξη.

Αυτό σημαίνει ότι το 7ο Thessaloniki Summit μετατίθεται χρονικά για τις αρχές καλοκαιριού, δεδομένου ότι θα χρειαστεί και επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση.

Εκτός και αν οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και στηθούν κάλπες, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η διεξαγωγή του 7ου Thessaloniki Summit θα ήταν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, οπότε αποτελεί λογική εξέλιξη η αναβολή της διοργάνωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *