Friday , 19 April 2024

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματα των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν;

Του Γ. Κατσιάνη

Θυμόσαστε που από τον Μάρτιο κιόλας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι θα ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα επιτρέπει την δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιρειών που αισχροκερδούν;

“Δεν πρόκειται απλώς περί αισχροκέρδειας, αλλά περί Μαυραγοριτισμού”, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να πείσει για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Χθες ανακοινώθηκε η επιβολή προστίμου, συνολικού ύψους 50.787 ευρώ σε πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Ο λόγος;

“Η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας μιας επιχείρησης λαμβάνει χώρα αν έχει επιβληθεί σε αυτήν διοικητικό πρόστιμο, ύψους μεγαλύτερου από 50.000 ευρώ”, προβλέπει το άρθρο 1 της τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τί σημαίνει αυτό;

Ότι δεν πρόκειται να δείτε να βγαίνουν στο “φως” ονόματα επιχειρήσεων που αισχροκερδούν.

Συνεπώς, η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων επιτήδειων θα συνεχίσει να υφίσταται με τον πολίτη-καταναλωτή να είναι το “θύμα” της υπόθεσης και την κυβέρνηση, να συνεχίσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει εκλογών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *