Friday , 10 May 2024

Γιατί επί 20 χρόνια δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την συντήρηση του ΟΑΚΑ, παρά την δέσμευση Μητσοτάκη;

Του Γ.Κατσιάνη

Στις 20 Ιουλίου του 2021, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το master plan για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, δήλωσε ότι «θα ξεκινήσουμε την επισκευή του στεγάστρου Καλατράβα, το οποίο απειλείται με εκτεταμένη διάβρωση καθώς δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια».

26 μήνες μετά, η διοίκηση του ΟΑΚΑ ανακοίνωσε την αναστολή κάθε αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, καθώς «οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για δημόσια παραδοχή ότι εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να δώσει ούτε ένα ευρώ για την συντήρηση των υποδομών ενός σταδίου που κόστισε 200 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, η χρήση του γηπέδου από τον Παναθηναϊκό, ως έδρα για τις αναμετρήσεις στο Europa League γεννά πολλαπλά ερωτηματικά για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, το μόνο που έκανε ήταν να ορίσει νέα πρόεδρο μία πρώην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ!

Πραγματικά, το επιτελικό κράτος έχει εισβάλλει και στο χώρο του αθλητισμού, αδιαφορώντας για την εύρυθμη λειτουργία του εμβληματικού σταδίου καθώς και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της δημοφιλέστερης ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την Ελλάδα στο εξωτερικό και την μετατρέπει σε «φτωχό συγγενή της Ευρώπης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *