Thursday , 2 May 2024

Γιατί η Πληροφορική εγγυάται επαγγελματική αποκατάσταση;

Του Γ.Κατσιάνη

Πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνολογιών έχουν ένα μόνιμο παράπονο: δεν βρίσκουν εύκολα εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως τονίζουν, όσοι προσλαμβάνουν δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της επιχείρησης τους, με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να είναι υποστελεχωμένα, όπως για παράδειγμα η μηχανοργάνωση και η κυβερνοασφάλεια.

“Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ολόκληρα τμήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού”, μου είπε στέλεχος εταιρείας νέων τεχνολογιών.

Επιπλέον, απαιτείται ένα διάστημα τριών-έξι μηνών για την μετεκπαίδευση των νέων στελεχών ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της επιχείρησης.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η έρευνα της Manpower Group σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Για τον κλάδο της Πληροφορικής, οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν καθαρές προοπτικές απασχόλησης +11%, μειωμένες κατά 16% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος του 2023, η ζήτηση για στελέχη Πληροφορικής έφτασε το 27% (!) λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα του ψηφιακού μετασχηματισμού κατά την πανδημία (ηλεκτρονικό εμπόριο, ψηφιακές υπηρεσίες, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, κ.ά.).

Συνεπώς, η επιλογή της ενασχόλησης με την Πληροφορική εγγυάται επαγγελματική αποκατάσταση σε μια εποχή όπου ο αυτοματισμός αποτελεί το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *