Friday , 3 May 2024

Γιατί ο Αυγενάκης παραίτησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Του Γ. Κατσιάνη

Ούτε ενάμισι χρόνο δεν πρόλαβε να κλείσει ως επικεφαλής του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και παραιτήθηκε.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Σημανδράκο, την παραίτηση του οποίου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν. Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι «να χτίσει άμεσα έναν οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών! Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!».

Το παρασκήνιο

Ωστόσο, η σημερινή παραίτηση είναι το αποτέλεσμα της “ψυχρής” σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν στα τέλη Οκτωβρίου ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω των προβλημάτων που καταγράφηκαν στην πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Αντί παραίτησης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ως προς τις πληρωμές, ύψους 685 εκατ. ευρώ σε 572.444 δικαιούχους της βασικής ενίσχυσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *