Friday , 19 April 2024

Γιατί το τμήμα Πολυκάστρου–Χαλάστρας της ΠΑΘΕ παραμένει «οδικός Αχέροντας»;

Του Γ.Κατσιάνη

Έχει χαρακτηριστεί ως «οδικός Αχέροντας» καθώς τα τελευταία χρόνια, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν.

Ο λόγος για το οδικό τμήμα Πολυκάστρου-Χαλάστρας της ΠΑΘΕ, συνολικού μήκους 44,2 χιλιομέτρων, στο οποίο τα τελευταία 18 χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότερα από 110 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα!

Στις 6 Μαρτίου του 2020 το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε να ξεκινήσουν έργα κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα. 

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση της μετατροπής του «οδικού Αχέροντα» σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. 

Αν και ο δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης δήλωσε πρόσφατα ότι αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή «ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου» για το τμήμα Πολυκάστρου – Χαλάστρας, μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον παραχωρησιούχο για την υλοποίηση του έργου μέχρι το 2028.

Μέχρι τότε, λοιπόν, θα παραμείνει βαρύς ο φόρος αίματος στον «οδικό Αχέροντα», λόγω της αδιαφορίας της κεντρικής διοίκησης να υλοποιήσει έργα σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

                                                                      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *