Thursday , 28 March 2024

Για λουκέτο πάνε δύο στα τρία καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη! SOS από τους εκπροσώπους του κλάδου

Tου Περικλή Γλενταδάκη

Δύο στα τρία καταστήματα εστίασης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να κλείσουν μέχρι το Σεπτέμβριο μετά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και εφόσον δεν υπάρξει στήριξη στον κλάδο. Αυτό επισήμανε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης- FM100, o γενικός γραμματέας της Ενωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ- Μπαρ του νομού, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Οπως επισήμανε από τηλεφωνική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ενωση, ο τζίρος των συγκεκριμένων καταστημάτων έχει πέσει από 50% μέχρι και 70% την περίοδο μετά την άρση του lockdown, ενώ ειδικά στις περιοχές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού έχει πέσει μέχρι και 80% λόγω της μη άφιξης τουριστών από τις βαλκανικές χώρες.

Τόνισε ακόμα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας δεν υπάρχουν απολύσεις προσωπικού τους τελευταίους μήνες στα καταστήματα εστίασης, ενώ ζήτησε ενίσχυση του κλάδου από την κυβέρνηση με κεφάλαια κίνησης επειδή σε διαφορετική περίπτωση και μετά τα νέα μέτρα τα περισσότερα καταστήματα οδηγούνται στο λουκέτο. Κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ στο 6% για το φάγητό και 13% για τα αλκοολούχα ποτά είναι τα αιτήματα, σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη.

Ο κλάδος της εστίασης αριθμεί στη Θεσσαλονίκη περίπου 6.000 επιχειρήσεις με περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *