Thursday , 28 March 2024

Για τον Σεπτέμβριο του 2021 προγραμματίζεται η 45η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας-Στο μηδέν οι εξαγωγές-πωλήσεις του 2020

Τον Σεπτέμβριο – συγκεκριμένα στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου – προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” τη διοργάνωση της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020 (7-10 Μαΐου) αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών, κ.Άκης Τσούκας, η Έκθεση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μετά τη ΔΕΘ – η οποία έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. ότι προγραμματίζεται για τις 11-19 Σεπτεμβρίου – σε ημερομηνίες που θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει καταλαγιάσει – με την πρόοδο και των εμβολιασμών – η πανδημία του νέου ιού και θα είναι δυνατή η σταδιακή έστω επιστροφή του κλάδου στην κανονικότητα, γιαυτό και προγραμματίζει τη διοργάνωση της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο (σ.σ. η εν λόγω Έκθεση διεξαγόταν ανέκαθεν κάθε Μάϊο).

Στο μεταξύ, το 2020 περνά στην ιστορία της ελληνικής γουνοποιΐας ως το έτος της απόλυτης καταστροφής, με εξαγωγές-πωλήσεις που αγγίζουν το μηδέν, λόγω της πανδημίας και των διεθνών lockdowns. Λουκέτα σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις, σύμφωνα πάντοτε με τον κ.Τσούκα, δεν υπάρχουν λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης, όπως η αναστολή εργασίας του προσωπικού των επιχειρήσεων και τα προγράμματα των επιστρεπτέων προκαταβολών, αλλά αν αυτά σταματήσουν πριν το τέλος της πανδημίας εκτιμάται ότι δεν θα είναι δυνατή η αποφυγή τους.

Κληθείς από το Thesseconomy.gr να σχολιάσει τις χθεσινές επισημάνσεις του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, κ.Κωνσταντόπουλου, σχετικά με τον κλάδο γούνας, ότι πρέπει να επιτρέψει η παθητική τελειοποίηση από την Αλβανία από όπου και γίνονται εξαγωγές, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει παθητική τελειοποίηση της ελληνικής γουνοποιΐας στην Αλβανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *