Friday , 3 May 2024

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών: Τί ισχύει για σχολεία, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα, 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία της χώρας. Μετά τις εκδηλώσεις θα τηρηθεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Καταργήθηκε η αργία
Η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν ημέρα αργίας για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Όμως με υπουργική απόφαση, η οποία υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή καταργήθηκε ως αργία. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών». Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση «καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, οπότε καθιερώνεται πλέον ενιαίο καθεστώς για τα σχολεία και τα φροντιστήρια».

Πώς θα γιορταστεί στα σχολεία
Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών γίνεται καθολικός και ενιαίος. Πραγματοποιούνται τις πρώτες ώρες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *