Saturday , 4 May 2024

Γιώργος Λυγγερίδης: Στον ανακριτή σήμερα πάνω από 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι περισσότεροι από 60 συλληφθέντες, οι οποίοι σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Οι εμπλεκόμενοι σε περιστατικά οπαδικής βίας αναμένεται να βρεθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι κατηγορίες
Οι συλληφθέντες θα πάνε σήμερα στον ανακριτή και θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες για ηθική αυτουργία για το θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πέντε άτομα είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή για την επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι έρευνες
Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα από την έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ. Καθοριστικό ρόλο στη λύση του γρίφου έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Mερκούρη» και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για 158 ονόματα ενώ η δικογραφία ξεπερνά τις 3.000 σελίδες. Η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι συλλήψεις
Χθες πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 60 συλλήψεις με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της Δυτικής Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα. Εκτός από την υπόθεση του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *