Wednesday , 24 April 2024

Γκρίνια και αντιδράσεις προκαλούν τα βραβεία τουρισμού της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης

Του Γ. Κατσιάνη

Τριβές μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης να προχωρήσει από φέτος στη διοργάνωση βραβείων τουρισμού (Premium Tourism Awards).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός των Premium Tourism Awards είναι «η επιβράβευση των καλύτερων του τουρισμού, από αυτούς που τους γνωρίζουν και μπορούν να τους αξιολογήσουν καλύτερα από όλους, δηλαδή τους ίδιους τους τουριστικούς πράκτορες», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 18 τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή  στο διαγωνισμό.

«Μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ οι επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν τα βραβεία, θα πρέπει να καταβάλλουν συνδρομή», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Αντιδράσεις

Αντίθετος με τη διοργάνωση των τουριστικών βραβείων, εμφανίζεται ο τουριστικός πράκτορας, Μιχάλης Ζορπίδης.

Με επιστολή του στην ιστοσελίδα omorfataxidia.gr, ο κ. Ζορπίδης χαρακτηρίζει «άκαιρο και άσκοπο το συνδικαλιστικό μας όργανο να ασχολείται με δράσεις ανούσιες και ανέφελες που σε τίποτε δεν βοηθούν».

«Είναι περίοδος αγώνων και όχι πανηγυριών. Τα τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, το μέλλον για όλους είναι αβέβαιο ενώ η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις σε βασικά ζητήματα του κλάδου. Με αυτά θα πρέπει να ασχοληθεί η Ένωση Τουριστικών Γραφείων και όχι να παρασύρεται από ιδιωτικές εταιρείες, τα συμφέροντα των οποίων δεν συμβαδίζουν με αυτά των τουριστικών γραφείων», υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Σύμπραξις» 84 τουριστικών πρακτόρων, Στέφανος Χατζημανώλης, επισήμανε πως «η ανάκαμψη του τουρισμού προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης».

Να σημειωθεί ότι η απονομή των Premium Tourism Awards θα γίνει online στις 28 Μαΐου 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *