Thursday , 2 May 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στο ΑΤ-Απομακρύνθηκαν άλλοι 4 αστυνομικοί

Συνεχίζονται οι έρευνες και το…ξήλωμα των αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι καρατομήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον διοικητή του τμήματος «ξηλώθηκαν» ακόμα τέσσερις αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας, οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος. Σύμφωνα με πληροφοριες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο από χθες στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες
Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο ΑΤ και στο «100». Έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους. Μέχρι, αύριο, Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Συγκλονίζει ο διάλογος
Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα -θύμα της γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους- με την Άμεση Δράση, λίγο πριν πέσει νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της σε δημόσια θέα, ενώπιον περαστικών και του σκοπού του ΑΤ.
Η 28χρονη είχε μεταβεί το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και προστασία, θεωρώντας ότι απειλείται από τον πρώην συντροφό της. Βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα καλεί την Άμεση Δράση ώστε να της δοθεί περιπολικό για να μεταβεί σπίτι της, όπως της έχουν συστήσει οι αξιωματικοί του ΑΤ Αγίων Αναργύρων. O διάλογος της Κυριακής Γρίβα με το Τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, έχει ως εξής:
Κέντρο Άμεσης Δράσης: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;
28χρονη Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.
Κέντρο Άμεσης Δράσης: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
28χρονη Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.
Κέντρο Άμεσης Δράσης: Οπότε παραμένει έξωθεν της οικίας ο πρώην σύντροφος με σκοπό να ασκήσει βία, σωστά;
«Ναι» απαντά η 28χρονη και δίνει την ακριβή διεύθυνσή της, που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Κέντρο Άμεσης Δράσης: Βρίσκεται πλησίον, είστε συνεπώς στο ΑΤ (σ.σ. Αγίων Αναργύρων)
28χρονη Κυριακή: Χάνομαι. Έχει έρθει εδώ.
«Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα, ναι;» ρωτά η Άμεση Δράση, με την 28χρονη να δέχεται τις μαχαιριές εκείνη την ώρα και να ακούγεται στο ηχητικό της κλήσης ο φίλος-συνοδός της Κυριακής που φωνάζει «τη σκότωσε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *