Friday , 29 March 2024

Γ.Βρούτσης: Από αύριο το μεσημέρι σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

Από αύριο το μεσημέρι οι ασφαλισμένοι με οφειλές το 2017 και το 2018 στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας έως σήμερα αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλών, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε, ενώ υπενθύμισε πως μειώνεται το επιτόκιο από 5% σε 3% και τόνισε ότι “η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον”.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η μείωση αυτή του επιτοκίου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ρευστότητας των οφειλετών (επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων) που έχουν οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μείωση του εν λόγω επιτοκίου θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης, σε ελάφρυνση της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων για όσους πάρουν το πλήρες πακέτο της ρύθμισης για 10 χρόνια, δηλαδή τις 120 δόσεις.

Ο υπουργός Εργασίες αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, για τις οποίες επανέλαβε ότι είναι 450.000 και σημείωσε ότι με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση τους προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα. “Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις”, επισήμανε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *