Friday , 29 March 2024

Γ.Βρούτσης: Μέχρι τον Οκτώβριο τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων -Τον Σεπτέμβριο οι αυξημένες κύριες συντάξεις

Το αργότερο τον Οκτώβριο, αν όχι νωρίτερα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά τον επικουρικών συντάξεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων ανέφερε ότι θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πως θα γίνει η καταβολή τους θα πρέπει να προηγηθεί σχετική απόφαση από το ΣτΕ.

Στο μεταξύ, οι νέες αυξημένες σε πολλές περιπτώσεις επικουρικές καταβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου, ενώ οι αυξημένες κύριες συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν το Σεπτέμβριο.

Για το επίδομα των 534 ευρώ για το μήνα Μάιο, τόνισε ότι το έχουν λάβει ήδη αναλογικά για όσες μέρες το δικαιούνται συνολικά 519.000 εργαζόμενοι. Περίπου 7.000 δικαιούχοι δεν το έχουν λάβει κι αυτό οφείλεται σε αδυναμία ταυτοποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων είτε από τους εργοδότες, είτε από τους ίδιους, αλλά αυτό θα διορθωθεί και  μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο υπουργός Εργασίας  επισήμανε, επίσης, ότι οι δικαιούχοι του Δώρου του Πάσχα που δεν το έχουν λάβει, θα το πάρουν στις 30 Ιουνίου, ενώ η καταβολή της κρατικής επιδότησης στις επιχειρήσεις για την καταβολή του Δώρου θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *