Friday , 19 April 2024

Γ.Βρούτσης: Σε δυο “ταχύτητες” η καταβολή των 800 ευρώ – Θα επαναληφθεί το μέτρο αν δεν τελειώσει η κρίση

Σε δυο ταχύτητες θα καταβληθεί η αποζημίωση του ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αρχικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, θα τη λάβουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή (σ.σ. υποχρεωτικό “λουκέτο”) – μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ.

Στη συνέχεια «θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι», οι οποίοι ανήκουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ. «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται» σημείωσε ο κ.Βρούτσης.

Περαιτέρω, ο κ. Βρούτσης στην ίδια τηλεοπτική παρουσία του όπως επίσης και σε σημερινές πάλι δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΝΤ1” δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ειδικής αποζημίωσης, η οποία μέχρι στιγμής αφορά  το διάστημα έως τις 30 Απριλίου. “Εάν και εφόσον σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο δεν έχει τελειώσει η κρίση, θα επεκτείνουμε με τα ίδια εργαλεία και τη χρονική περίοδο κάλυψης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων¨, ανέφερε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *