Friday , 29 March 2024

Γ.Καραγιάννης: Αρχές φθινοπώρου ο διαγωνισμός για το “Thessaloniki- Flyover”

Στις αρχές του φθινοπώρου θα προκηρυχθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το έργο “Fly Over” της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, σήμερα από τη γέφυρα Περραιβού στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ. Ο γ.γ. Υποδομών ανέφερε σχετικά: “Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά μιας άλλης εποχής. Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής είναι ένα έργο πνοής για την πόλη μας”.

Το έργο, όπως επισήμανε ο ίδιος, προχωράει πέρα από τα χρονοδιαγράμματα και πιο γρήγορα από ο,τι αναμενόταν, έχουν ξεπεραστεί παρά πολλά προβλήματα όλο αυτό το διάστημα, γιατί δουλέψανε όλοι οι φορείς που ασχολούνται με αυτό το έργο πολύ συστηματικά, “οπότε εντός των επόμενων ημερών θα περάσει από διυπουργική επιτροπή και στις αρχές του φθινοπώρου θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για να βγει η πρώτη φάση του διαγωνισμού”. Όπως σημείωσε, επίσης, ο κ. Καραγιάννης, την Παρασκευή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το σχέδιο του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε ότι το έργο είναι πρωτοποριακό και θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ θα προσφέρει και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας. «Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής είναι ένα έργο πνοής της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Όχι μόνο εξαιτίας του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι της τάξεως των 370 εκ ευρώ, αλλά κυρίως λόγω της βελτίωσης που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, των συμπολιτών μας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και του υψηλότερου δυνατού επιπέδου οδικής ασφάλειας που θα παρέχει σε όλους τους χρήστες. Αυτό το έργο είναι πρωτοποριακό. Για πρώτη φορά στην χώρα μας γίνεται ένα τέτοιο έργο. Για αυτό αποφασίσαμε να έχει όνομα και ταυτότητα. Το ονομάσαμε ‘‘Thessaloniki- Flyover’’, πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *