Saturday , 20 April 2024

Γ. Πιτσιλής: Από το 2020 η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων

Από το 2020 η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων θα είναι η νέα πραγματικότητα, προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά τον χαιρετισμό του στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα επιμελητήρια της χώρας, που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στην Αθήνα.

“Εργαζόμαστε εντατικά για τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα οποία θέλουμε το τρίτο τρίμηνο του 2019 να μπορέσουν πια να μπουν σε μια πιλοτική λειτουργία – να τα μάθετε και να τα μάθουμε όλοι – και από το 2020 να είναι η νέα μας πραγματικότητα”, ανέφερε συγκεκριμένα ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, γνωστοποίησε ότι θα δημιουργηθεί μία Επιτροπή διαβούλευσης και διαλόγου με την αγορά. “Προχωρούμε σε έργα που αφορούν στην πραγματική οικονομία με λύσεις για την αγορά και τις επιχειρήσεις όπως είναι το ψηφιακό ΚΕΠ, από το οποίο έχουν εξυπηρετηθεί οκτώ εκατομμύρια υποθέσεις, ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνουν νέες προσλήψεις, ώστε στο μέλλον οι επιχειρήσεις να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά ακόμη μεγαλύτερο όγκο εγγράφων. Θέλουμε μια νέα διοίκηση για μια νέα εποχή”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η ίδια γνωστοποίησε επίσης πως σχεδιάζεται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης για να διορθώνονται δυσλειτουργίες και να υλοποιούνται δράσεις ανάλογα με αυτά που πρέπει να γίνουν.

Συντονιστική Επιτροπή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αποφάσισε να δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα επιμελητήρια, ώστε μέσα από τη συνεργασία και την κοινή οργάνωση και δράση να αναδειχθεί ο ρόλος και η καλύτερη εκπροσώπηση  του κλάδου για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν, τόσο προς την πολιτεία, όσο και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *