Friday , 19 April 2024

Γ. Στάσσης: Υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρόβλημα στη ΔΕΗ

Τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Στάσση, καθώς και τον διορισμό πέντε νέων μελών που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης μιλώντας στη συνέλευση των μετόχων τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να γυρίσει σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΗ. Ωστόσο προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι δραματική, αποκάλυψε ότι το ταμειακό πρόβλημα αυξάνεται καθημερινά και σε ορίζοντα δωδεκαμήνου υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ και δεν απέκλεισε τις αυξήσεις.

«Έρχομαι πίσω στην πατρίδα μου μετά από αρκετά μεγάλη πορεία στο εξωτερικό με έναν βασικό στόχο για τη ΔΕΗ. Να γυρίσει η επιχείρηση σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Ο ενεργειακός κλάδος έχει τρομακτική ανάπτυξη σε παγκόσμια επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να απέχει από αυτή. Θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές ώστε να μπορεί η ΔΕΗ να παίζει επί ίσοις όροις σε όλα τα επίπεδα. «Πρώτα από όλα όμως πρέπει να περάσουμε τον κάβο που αφορά στην ταμειακή δυσκολία που έχει η επιχείρηση», εξήγησε. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *