Friday , 29 March 2024

Γ. Στουρνάρας: Ανάκαμψη των επενδύσεων και επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας

Επιτάχυνση των ρυθμών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, παρά την επιβράδυνση στην Ευρώπη, με ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και της κατανάλωσης, προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. «Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη έχει πέσει μία εκατοστιαία μονάδα και αυτό επηρεάζει τις εξαγωγές μας, βαίνει αυξανόμενος», τόνισε ο κ. Στουρνάρας σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την ‘’Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019’’, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στον Πειραιά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδας είναι για 1,9% φέτος, όσο περίπου και πέρυσι, αλλά και για 2,4% του χρόνου».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι είμαστε σχεδόν η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη, που ο αριθμός οικονομικής ανάπτυξης αυξάνει αντί να μειώνεται: τα εσωτερικά στοιχεία της οικονομίας και κυρίως οι ιδιωτικές επενδύσεις δείχνουν ότι ανακάμπτουν και αναμένουμε ρυθμό διπλάσιο από το 2018 και το 2019 το 2020» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Και η ιδιωτική ωστόσο κατανάλωση, σιγά-σιγά αρχίζει και αυτή και βελτιώνεται, καθώς «αυτό που καθοδηγεί την εσωτερική οικονομία είναι οι καλύτερες προσδοκίες». 

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, είπε ότι αυτός υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. και δεν δημιουργεί δημοσιονομικό κενό για το 2019 και το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *