Saturday , 4 May 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου σε Κ. Μητσοτάκη: “Πραξικοπηματική κίνηση η αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών”

Του Γ.Κατσιάνη

Πριν από λίγες ημέρες, το thesseconomy.gr αποκάλυψε την πρόθεση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και Γ’ αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία θα ζητά την κανονική διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών στα τέλη του 2023. (Παρέμβαση Μητσοτάκη για διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών στα τέλη του 2023, ζητά ο Γ.Χατζηθεοδοσίου – Thesseconomy)

Μία εβδομάδα μετά, το thesseconomy.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Χατζηθεοδοσίου προς τον κ. Μητσοτάκη, την οποία υπογράφουν συνολικά 28 πρόεδροι, αντιπρόεδροι, γενικοί γραμματείς και μέλη 21 επιμελητηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΕΑ χαρακτηρίζει “πραξικοπηματική κίνηση” την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών.

“Όταν ομόφωνα η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει αποφασίσει ότι δεν θα δεχθούμε άλλη παράταση, όταν η Βουλή των Ελλήνων έχει καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών και όταν ο αρμόδιος Υπουργός (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει θέμα νέας αναβολής, είναι τουλάχιστον περίεργη η κίνηση να δρομολογείται παράταση ενός χρόνου στη θητεία των διοικήσεων”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΕΑ σημειώνει ότι ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών θα αποδείξει ότι “τις αποφάσεις για το μέλλον του θεσμού δεν τις λαμβάνουν τα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, αλλά καθορίζονται από τις βουλές κυβερνητικών παραγόντων που προφανώς επιδιώκουν πολιτικά οφέλη”.

“Ζητάμε το αυτονόητο. Την αυτοτέλεια των επιμελητηρίων της χώρας και την προστασία του επιμελητηριακού θεσμού. Είναι θέμα δημοκρατίας και κοινής λογικής. Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και όχι όποτε αποφασίζεται πίσω από κλειστές πόρτες. Επιμελητήρια και επιχειρήσεις δεν πρέπει να εξαρτώνται, ούτε να άγονται και να φέρονται, από μικροπολιτικές μεθοδεύσεις. Τα επιμελητήρια ανήκουν μόνο στα μέλη τους. Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το θέμα και να μην προκαλεί κρίσεις εκεί που δεν χρειάζεται”, καταλήγει η σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *