Thursday , 25 April 2024

Δήμαρχοι κατά Κεραμέως για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Του Γ. Κατσιάνη

“Βολές” σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αφορμή το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Καϊτεζίδης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε να δημιουργηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο στους 327 δήμους της χώρας οι αναγκαίες υποδομές για να φιλοξενήσουν τα νήπια.

“Πρώτα έκανε τη μεταρρύθμιση και μετά,είδε τι υποδομές είχε”, τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης και σημείωσε πως σε μια οργανωμένη Πολιτεία, “πρώτα δημιουργείς τις υποδομές και μετά υλοποιείς,την μεταρρύθμιση”.

Μάλιστα, ο κ. Καΐτεζίδης χαρακτήρισε “ανορθόγραφη” την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση της προσχολικής εκπαίδευσης και ζήτησε να διατεθεί ένα κονδύλι από το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ίδρυση πρότυπων νηπιαγωγείων.

“Την άποψη αυτή την κατέθεσα στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο και είναι αναγκαίο να γίνει για να μην στεγαστούν τετράχρονα παιδιά σε προκατασκευασμένους χώρους, τα γνωστά kibo”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Να σημειωθεί ότι για τους δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης και Νεάπολης Συκεών, το υπουργείο Παιδείας προέβλεψε να παραταθεί κατά έναν επιπλέον χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, η προσαρμογή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *