Friday , 29 March 2024

Δήμαρχος Δέλτα: «Ασύμμετρη απειλή για την τοπική κοινωνία, η δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, τύπου Διαβατών»

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στα όρια του δήμου Δέλτα, άφησε ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό City International 106,1, ο δήμαρχος Δέλτα έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση που επικρατεί στα Διαβατά και χαρακτήρισε «ασύμμετρη απειλή» για την τοπική κοινωνία, το άνοιγμα νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων.

«Αυτή την στιγμή στο camp των Διαβατών υπάρχουν περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες και αν προσθέσει κανείς, τους αδήλωτους πρόσφυγες που περιφέρονται εκτός του κέντρου και όσους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, τότε μιλάμε συνολικά για 2.500 πρόσφυγες σε ένα δήμο που έχει πληθυσμό 45.000 κατοίκους», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη της δημιουργίας αστυνομικού τμήματος στα Διαβατά καθώς και της ενίσχυσης των αστυνομικών περιπολιών.

«Δεν πάει άλλο.Σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέα δομή προσφύγων στο δήμο, θα ζητήσω από το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής», σημείωσε.

Τέλος, ο δήμαρχος Δέλτα αποκάλυψε πως ο ΟΑΣΘ εξετάζει το αίτημα του δημοτικής αρχής για τη λειτουργία λεωφορειακής γραμμής από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *