Friday , 29 March 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης : Ειδική επιτροπή θα εξετάζει την τοποθέτηση ενδεικτικών σταυρών στα φαρμακεία

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα για το θέμα των σταυρών των φαρμακείων, είχε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης. Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα εξετάζει αποκλειστικά και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες θα κρίνεται ότι απαιτείται τοποθέτηση ενδεικτικού σταυρού με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας μόνο κατά τις ώρες των εφημεριών και εφόσον αντικειμενικά είναι δυσχερής ο εντοπισμός του φαρμακείου. Η επιτροπή θα εισηγείται θετικά ή αρνητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τέτοια αιτήματα, όπως προβλέπεται από το νόμο. Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίζει εάν θα χορηγείται άδεια, εφόσον αυτό κριθεί επιβεβλημένο από ειδικές περιστάσεις που αφορούν το εκάστοτε φαρμακείο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook “είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρει η επαρκής σήμανση στους συνδημότες μας που αναζητούν το εφημερεύον φαρμακείο. Ο σταυρός του φαρμακείου δεν είναι διαφημιστική επιγραφή για να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι η ευταξία και η σύννομη τοποθέτηση των φωτεινών σταυρών, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον εύκολο εντοπισμό τους από τους πολίτες σε ανάγκη ειδικά στις ώρες εφημερίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης για την διάθεση που έδειξαν στην επίλυση του προβλήματος και την συμβολή τους στην λύση που συμφωνήθηκε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *