Saturday , 20 April 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης : “Η αποκεντρωμένη διοίκηση κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα”

“Αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και πολύ άδικη για τους δήμους που συνορεύουν με εμάς διότι τα αγριογούρουνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και πάρα πολύ καιρό, τουλάχιστον τρία χρόνια και το πρόβλημα είναι οξύτατο στις γύρω περιοχές. Έπρεπε ουσιαστικά τα αγριογούρουνα να εμφανιστούν στα Λαδάδικα και στην Αριστοτέλους για να αρχίσουν να κινητοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της κρατικής μηχανής . Επείγει το θέμα καθώς τα αγριογούρουνα κυκλοφορούν μέσα στον αστικό ιστό και βάση της εκτίμησης των κτηνιάτρων είναι 120 κιλά που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό” δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης επέρριψε ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αγριογούρουνα στον αστικό ιστό της πόλης αναφέροντας ότι “έχω από την περασμένη Δευτέρα αποστείλει ένα έγγραφο προς το δασαρχείο με κοινοποίηση προς την εισαγγελία και την αστυνομία ζητώντας να μου δώσει άμεσα την άδεια για να μπορέσω να αγοράσω ουσιαστικά ένα αναισθητικό όπλο και ένα όπλο κρότου το οποίο θα το χειρίζονται συγκεκριμένα άτομα του δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν τη δυνατότητα αυτή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών αν αυτό χρειαστεί. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ούτε εκείνη την ημέρα παρόλο που το ζήτησα από τη δασάρχη, ούτε χθες και σήμερα μου έχει έρθει κάποια απάντηση. Το θεωρώ απαράδεκτο. Διότι η αποκεντρωμένη διοίκηση, στην οποία ανήκει το δασαρχείο, πρέπει να σκύβει πάνω στα προβλήματα των πολιτών του νομού Θεσσαλονίκης και πρέπει να δώσει άμεσα την απάντηση. Έχουμε αντίστοιχο θέμα με το φυλλοφάγο έντομο στο Σέιχ Σου για το οποίο είμαστε όλοι σε επιφυλακή χωρίς να είμαστε και αρμόδιοι και κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία. Η αποκεντρωμένη διοίκηση κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους θα είχα δώσει την έγκριση για το συγκεκριμένο όπλο την περασμένη Δευτέρα που τους έστειλα και το μήνυμα”.

Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος επεσήμανε ότι “όταν υπάρχει μια τέτοια αντιμετώπιση του δήμου Θεσσαλονίκης και των άλλων δήμων από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, υπάρχει πρόβλημα. Βάσει νομοθεσίας πρέπει να απαντήσουνε. Είναι δημόσιο προς δημόσιο. Πρέπει να συντομεύσουν τους χρόνους απάντησης. Ακόμη και να μην είναι νόμιμο αυτό που ζητάω, δεν πρέπει να μας απαντήσουν; Αν συνεχιστεί αυτή η σιωπή, εγώ αύριο το πρωί θα πάω στο δασαρχείο και θα απαιτήσω να μου δοθεί απάντηση έστω και προφορική την οποία θα ζητήσω να έχω και γραπτώς. Από εκεί και πέρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα αγριογούρουνο 120-140 κιλών κινείται με 70χλμ/ώρα. “Μπορεί να μας φτάσει πάρα πολύ εύκολα. Αν λοιπόν ένα ζώο της τάξης των 140 κιλών κινηθεί εναντίον μας επιθετικά για να προστατεύσει τον εαυτό του, καταλαβαίνουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *