Thursday , 2 May 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σήμερα το πρωί οι δημαιρεσίες στο δημοτικό συμβούλιο

«Σηκώνουν» τα μανίκια σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των μελών που θα αποτελούν τη δημοτική επιτροπή του δήμου.

Η επιλογή προεδρείου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδης για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έχει προτείνει τον κ. Σπύρο Βούγια. Για τη θέση του αντιπροέδρου -που προέρχεται από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα- αναμένεται να προταθεί ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος και για γραμματέας από την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, η κ Ελισάβετ Αλατσίδου.

Ο ρόλος της δημοτικής επιτροπής
Επίσης σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η δημοτική επιτροπή θα αποτελεί ένα ολιγομελές, αιρετό, συλλογικό όργανο σε σχέση με τη μέχρι σήμερα οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Θα έχει εννέα μέλη και πρόεδρός της προτείνεται από τον νέο δήμαρχο κ. Αγγελούδη, ο κ. Βασίλης Γάκης. Η δημοτική επιτροπή από την 1η Ιανουαρίου ασκεί τις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής, καθώς και της εκτελεστικής επιτροπής, η οποία καταργείται. Σήμερα αναμένεται να εκλεγούν από τη διοικούσα παράταξη – πλην του προέδρου – πέντε μέλη και τα υπόλοιπα τρία από τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *