Friday , 29 March 2024

Δήμος Πέλλας: Σήμερα η απόφαση για το αν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία του δήμου Πέλλας. Μιλώντας στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ FM100 ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής τόνισε ότι ενδέχεται να αρχίσει αργότερα η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Πέλλας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

“Πιστεύω ότι στο δήμο Πέλλας θα αρχίσει αργότερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περιμένουμε την απόφαση της γενικής γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας. Εμείς ως περιφέρεια Πέλλας τηρούμε τα μέτρα προστασίας απαρέγκλιτα. Κάνω όμως έκκληση σε όλους και λέω ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι” σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα για αυτές τις περιφερειακές ενότητες :

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.


-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *