Friday , 3 May 2024

Δήμος Προποντίδας: Μελισσοπαραγωγοί δίνουν… ραντεβού απόψε στην πλατεία της Ν. Ηράκλειας στην τριήμερη «Γιορτή Μελιού»

«Με στόχο να αναδειχθεί το ποιοτικό τοπικό προϊόν, το μέλι, που παράγεται από τους ντόπιους παραγωγούς του δήμου Νέας Προποντίδας και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει τη διατροφική αξία του μελιού διοργανώνουμε τη ‘Γιορτή Μελιού’», λέει στο thesseconomy.gr η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Ηράκλειας «Η Πέρινθος» Σούλα Κόγια.

Νέοι παραγωγοί
Όπως αναφέρει η κ. Κόγια «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή κυρίως των νέων παιδιών προς τη μελισσοκομία –μελισσοπαραγωγή. Έτσι σε συνεργασία με το δήμο Προποντίδας αποφασίσαμε να διοργανώνουμε την εκδήλωση για να γίνει γνωστή στον κόσμο η παραγωγή μελιού της περιοχής μας. Έτσι μελισσοπαραγωγοί του δήμου δίνουν ραντεβού απόψε στο Νέα Ηράκλεια στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι και ο δήμος Προποντίδας έχει μπει στην παραγωγή μελιού. Η τριήμερη γιορτή θα αρχίσει στις 21.30 το βράδυ. Έχει ήδη στηθεί υπαίθρια αγορά με πέντε σταντ από μελισσοκόμοους- μελισσοπαραγωγούς όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, να δοκιμάσουν διάφορες λιχουδιές όπως για παράδειγμα λουκουμάδες με μέλι αλλά να γνωρίσουν και τα προϊόντα της μέλισσας. Θα πληροφορηθούν ακόμη για τις ευεργετικές ιδιότητές του μελιού και πόσο υγιεινό και πολύτιμο είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ανόθευτο μέλι –ανθόμελο, πευκόμελο, καστανόμελο και άλλα είδη-σε προσιτές τιμές, χαμηλότερες από αυτές που βρίσκουμε στο εμπόριο. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη του δήμου το βράδυ θα γίνει και η παρουσίαση του παδικού βιβλίου «Η Μελίφτερη Μέλισσα» για να μάθουν και τα παιδάκια τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και πόσο πολύτιμο είναι στη διατροφή μας. Επίσης το βράδυ της Κυριακή το παιδικό τμήμα του χορευτικού συλλόγου μας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας στο πλαίσιο της γιορτής».

Η εκδήλωση
Η τριήμερη γιορτή αρχίζει απόψε και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ηράκλειας «Η Πέρινθος» και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Νέας Προποντίδας στην κεντρική πλατεία Ν. Ηράκλειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *