Friday , 29 March 2024

Δήμος Ωραιοκάστρου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον τόπο κατοικίας των δημοτών

Δωρεάν εξετάσεις στον τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να κάνουν πολύ σύντομα οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Υλοποιήθηκε η προμήθεια κινητής μονάδας υγείας, ενός ειδικού σύγχρονου οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, το οποίο θα μεταβαίνει σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, για να μπορούν οι κάτοικοι να κάνουν κατά τόπους βασικές εξετάσεις χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση.


Η προμήθεια του ειδικού οχήματος έγινε στο πλαίσιο του έργου με
τίτλο: «Remote Healthcare Service Provision» και ακρωνύμιο «RemoteCARE», στo πλαίσιo του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020. Το συγκεκριμένο έργο υπήρχε κίνδυνος να χαθεί, καθώς δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και οι συνεργάτες του εργάστηκαν μεθοδικά και συντονισμένα για την επανεκκίνηση του έργου και πέτυχαν να το υλοποιήσουν.


«Βγάζουμε σημαντικά έργα από το τέλμα και την ακινησία. Το ολοκαίνουριο, σύγχρονο όχημα υγειονομικής περίθαλψης που παραλάβαμε θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους συμπολίτες μας που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα όχημα μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού, το οποίο θα μεταβαίνει σε όλες τις περιοχές του Δήμου, για να μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν βασικές ιατρικές εξετάσεις στον τόποκατοικίας τους. Τα δεδομένα των εξετάσεων θα καταχωρούνται στο κεντρικό σύστημα υγείας και εφόσον χρειάζεται οι πολίτες θα παραπέμπονται για περεταίρω εξετάσεις στις δομές του ΕΣΥ. Κανένας δημότης μας μόνος, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid-19», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. Το ειδικό όχημα θα μεταφέρει ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό και οι εξετάσεις θα διενεργούνται στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.


Οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος και τις κατά τόπους επισκέψεις του οχήματος υγείας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *