Thursday , 28 March 2024

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»- Με…Τάγματα Εφόδου τους παρομοιάζει το ΚΚΕ

Του Γ. Κατσιάνη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της «αρπαγής από κοινού», ασκήθηκε σε βάρος των 11 μελών της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι το πρωί «συνέλαβαν» τον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εννιά άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 42 ως και 70 ετών, οι οποίοι από τις 24 Νοεμβρίου είχαν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο σχολείο.

«Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές», ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.  

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος τόνισε ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Σκληρή ανακοίνωση και από το ΚΚΕ

Το περιστατικό καταδίκασε και το ΚΚΕ, το οποίο με ανακοίνωση του ταυτίζει τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με τα…Τάγματα Εφόδου!

«Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση και τάσσεται υπέρ του καθολικού δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι πρώτο το thesseconomy.gr είχε αναφερθεί στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» («Έρχονται» οι «Θεματοφύλακες του Ελληνικού Συντάγματος Άρθρου 120» | Thesseconomy).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *