Thursday , 18 April 2024

Δανειολήπτης εντάχθηκε στη λίστα επίλυσης καθυστερήσεων επειδή η τράπεζα μετέφερε εν αγνοία του τα χρήματα του σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο(!)

Του Γ.Κατσιάνη

Τράπεζα μετέφερε αυθαίρετα τα χρήματα που κατέβαλλε δανειολήπτης για την αποπληρωμή δανείου σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στη διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων!

Πρωταγωνιστής αυτής της πρωτοφανούς ιστορίας που αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr είναι ένας συνταξιούχος, ο οποίος από τις 12 Φεβρουαρίου του 2012 καταβάλλει κανονικά τις δόσεις των 40 ευρώ το μήνα για την αποπληρωμή του δανείου των 10.786,46 ευρώ.

Ωστόσο, η περιπέτεια του ξεκινάει στις αρχές του 2019 όταν τον ενημέρωσαν από την τράπεζα ότι δεν καταβάλλει τις δόσεις του δανείου.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε ότι το δάνειο εξυπηρετούνταν κανονικά, οι τηλεφωνικές οχλήσεις από την τράπεζα συνεχίζονταν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο γιός του δανειολήπτη, ο οποίος εμφανίζονταν ως εγγυητής του δανείου, έλαβε στις αρχές Μαΐου  επιστολή από την τράπεζα, η οποία τον ενημέρωνε ότι είχε ενταχθεί στη διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων(!) επειδή δεν είχε καταβάλει πέντε δόσεις, με αποτέλεσμα το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής να ανέλθει στα 205, 14 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δανειολήπτης μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας όπου είχε συνάψει την δανειακή σύμβαση και ζήτησε εξηγήσεις από την διευθύντρια του υποκαταστήματος.

«Η ληξιπρόθεσμη οφειλή σας προκύπτει από το γεγονός ότι δεν είχατε καταβάλλει το ποσό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου περιουσίας», δήλωσε η διευθύντρια του υποκαταστήματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του συνταξιούχου για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανάλογη ενημέρωση από την τράπεζα.

«Είναι απαράδεκτο να αφαιρείται χρήματα από ένα δάνειο για να καλύψετε τις ανάγκες άλλου προϊόντος», δήλωσε ο συνταξιούχος.

«Μην το ψάχνετε…»., ήταν το σχόλιο της διευθύντριας, η οποία υποστήριξε πως υπεύθυνη για την συγκεκριμένη ενέργεια ήταν κεντρική υπηρεσία της τράπεζας.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο δανειολήπτης φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *