Friday , 29 March 2024

Δείτε για ποιο λόγο πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα αποζημίωση για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Του Γ. Κατσιάνη

«Φως» στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά της Πολιτείας ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για μη εισπραχθέντα ενοίκια, ρίχνει σήμερα το thesseconomy.gr.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να βλέπουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών για τα κουρεμένα και μηδενικά ενοίκια του Ιανουαρίου.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ο λόγος βρίσκεται στην απόφαση Α 1019/2020 της ΑΑΔΕ, η οποία αποτελεί τροποποίηση της απόφασης ΠΟΛ. 1140 με τίτλο «Δικαιολογητικά εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής – εξόφληση με εντολή μεταφοράς – ρυθμίσεις θεμάτων εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 τονίζεται πως «σε περίπτωση κοινού (τραπεζικού) λογαριασμού αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο δικαιούχους (ιδιοκτήτες ακινήτου)».

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση όπου στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό έχουν δηλωθεί περισσότερα από δύο ονόματα δικαιούχων, το σύστημα δεν επιτρέπει να γίνει η πληρωμή», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος και σημείωσε πως δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους φορολογούμενους, οι οποίοι στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια είτε εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% μισθώματα.                                                                           

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *