Tuesday , 16 April 2024

Δείτε ποιες είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν όσοι επιχειρούν να κάνουν Πάσχα στο χωριό-Η 45χρονη πεθερά(!), η πρόταση γάμου και τα… πρόστιμα

Του Γ. Κατσιάνη

Ποικίλες προφάσεις χρησιμοποιούν διάφοροι οδηγοί προκειμένου να περάσουν τα αστυνομικά μπλόκα που υπάρχουν στους σταθμούς διοδίων, ενόψει του Πάσχα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών φέρνουν ως δικαιολογία ότι θα πάνε να μαζέψουν τις ελιές ή έχουν άλλες αγροτικές εργασίες, οι οποίες ωστόσο πλέον δεν δικαιολογούνται.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι μετακινούνται για να συνδράμουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ή έχουν εκκρεμείς συμβολαιογραφικές πράξεις ή ακόμα ότι πηγαίνουν να παραλάβουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές!

Τα κορυφαία σενάρια

Η κορυφαία, όμως δικαιολογία που σκόρπισε γέλια στους αστυνομικούς ήταν η περίπτωση ενός 50χρονου, ο οποίος όταν τον σταμάτησαν για προληπτικό έλεγχο στα διόδια, τους είπε ότι ήθελε να πάει στο χωριό για να συμπαρασταθεί στην 45χρονη πεθερά του(!) που ήταν έγκυος.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως γίνεται η 45χρονη να είναι πεθερά του, ο 50χρονος απάντησε ότι πρόκειται για την… δεύτερη γυναίκα του πεθερού του!

Βέβαια, υπήρξε και η περίπτωση νεαρού, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τον αστυνομικό έλεγχο, λέγοντας πως πηγαίνει στην αγαπημένη του για να της κάνει… πρόταση γάμου(!), μετά την Ανάσταση.

Να σημειωθεί ότι χθες, Μεγάλη Τετάρτη επιβλήθηκαν συνολικά 740 πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την χώρα, με την Θεσσαλονίκη να κατέχει τα πρωτεία (101 πρόστιμα).  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *