Thursday , 28 March 2024

Δείτε ποιες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας διακρίθηκαν στα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awands 2020

Του Γ. Κατσιάνη

Οι επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία μονοπώλησαν τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Growth Awands 2020,τα οποία διοργάνωσαν η Eurobank και η Grant Thornton.

Ειδικότερα, βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας απέσπασε ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos Group του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, με έδρα τη Χαλκιδική.

Πρόκειται για όμιλο επιχειρήσεων που λειτουργεί σήμερα οκτώ resort σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω ενώ κατασκευάζει ξενοδοχείο και στην Marbella της Ισπανίας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάϊο.

Εξάλλου, το βραβείο Έρευνας και Καινοτομίας κέρδισε η εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων ISOMAT ΑΒΕΕ του επιχειρηματία Στέφανου Τζιρίτη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση διαθέτει τρεις βιομηχανικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, επτά θυγατρικές εταιρείες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία και εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 55 χώρες.

Το βραβείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικής Κουλτούρας απέσπασε η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΒΕΕ του επιχειρηματία Παναγιώτη Τσίναβου, με έδρα τις Σέρρες.

Η επιχείρηση κατέχει την δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά παγωτού και γιαουρτιού και εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες.

Επίσης, ο όμιλος Σαράντη απέσπασε το βραβείο Εξωστρέφειας, το βραβείο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης κέρδισεη ΑΒ Βασιλόπουλος και το βραβείο Ψηφιακής Εξέλιξης η Coffee Island.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *