Tuesday , 23 April 2024

Δείτε ποιες παραλίες της Πιερίας χάνουν τη γαλάζια σημαία-Παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Ηλ. Χατζηχριστοδούλου

Του Γ. Κατσιάνη

Πλήγμα στον τουρισμό της Πιερίας αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων να αφαιρέσει την γαλάζια σημαία από δύο παραλίες του γειτονικού νομού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις παραλίες Νέοι Πόροι και Παντελεήμονος στο δήμο Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Σύμφωνα με τους αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, ο λόγος για τον οποίο προχώρησε στην αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας από τις συγκεκριμένες παραλίες οφείλεται στις «…σοβαρές ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην καθαριότητα, στην ορθή πληροφόρηση, στην ασφάλεια των λουομένων και επισκεπτών και στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος».

«Θεωρώ ότι η απόφαση θα έχει επίπτωση στον τουρισμό της Πιερίας, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο», δήλωσε στο theseconomy.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος σημείωσε πως θα στείλει επιστολή στον αρμόδιο δήμο για να πράξει ότι χρειάζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες.  

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η αρμόδια επιτροπή αφαίρεσε τη γαλάζια σημαία από τις παραλίες της Λεπτοκαρυάς 1, της Πλάκας-Μύλου, του Πλαταμώνα 1 και της Σκοτίνας που ανήκουν στο δήμο Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *