Tuesday , 23 April 2024

Δείτε ποιοι εργάζονται 40 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ρεπό και πληρώνονται μισό(!) μισθό

Του Γ. Κατσιάνη

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες εργασίας για τους φύλακες ασφαλείας (security) στην Κύπρο.

Όπως καταγγέλλουν, υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται επί έξι συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς ρεπό (!), εργαζόμενοι που εξακολουθούν να απασχολούνται ενώ έχει λήξει η άδεια άσκησης επαγγέλματος τους εδώ και ένα χρόνο(!!) και κάποιοι που αμείβονται με μισό(!) μισθό.

“Δουλεύω για 40 συνεχόμενες μέρες. Ζήτησα ένα ρεπό και μου είπαν ότι δεν υπάρχει φύλακας για να με αντικαταστήσει”, αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωση στην σελίδα του στο facebook ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Ασφάλειας, ο οποίος φιλοξενεί σειρά καταγγελιών από υπαλλήλους security.

“Είναι άδικο να εργάζομαι 30 μέρες τον μήνα και να μας κρατά η εταιρεία μας τον μισθό ενός μήνα. Και μάλιστα μας δίνουν κάποια χρήματα και όχι ολόκληρο τον μισθό. Ένα ξερό μισθό τον πληρωνόμαστε σε δύο δόσεις”, σημειώνει καταγγέλων υπάλληλος.

Εξίσου χαρακτηριστική για τις άθλιες συνθήκες απασχόλησης είναι η καταγγελία άλλου υπαλλήλου, ο οποίος αναφέρεται στα “τσουχτερά” πρόστιμα που του επιβλήθηκαν.

“Χθες ήρθα αξύριστος και μου έβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ. Προχτές το περίπολο με έγραψε ότι δεν φορούσα γραβάτα και πλήρωσα άλλα 300 ευρώ πρόστιμο”, υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *