Thursday , 25 April 2024

Δείτε ποιοι υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας καταγγέλλουν ότι «δεν έχουν υπολογιστές συνδεδεμένους με το διαδίκτυο»(!)

Του Γ. Κατσιάνη

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιταχύνει τους ρυθμούς απονομής των  συντάξεων.

Όπως αποκαλύπτει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, «σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών αιχμής του φορέα μας, στερούνται της δυνατότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(!), καθώς οι υπάλληλοι δεν έχουν υπολογιστές συνδεδεμένους με το διαδίκτυο(!!)».

«Ως εκ τούτου, η δυνατότητα απαντήσεως στα e-mails που λαμβάνουν τα υποκαταστήματα και οι υπηρεσίες του φορέα μας, είναι εμφανώς περιορισμένη», σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ασφαλιστικού φορέα.

Μάλιστα, στην έκκληση του νέου διοικητή του e-ΕΦΚΑ προς τους εργαζομένους  «…να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών…», η διοίκηση του ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποδίδει την κατάσταση στη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών.

«Συνήθως σε κάθε τμήμα, υπάρχει ένας υπάλληλος (κι αυτό όχι πάντοτε) κι ένας προϊστάμενος (κι αυτό εξαρτάται) για να εξυπηρετούν καθημερινά και παρά την πανδημία, εκατοντάδες ασφαλισμένους. Οπότε μπαίνει ευθέως το ερώτημα, ποιον να πρωτο-εξυπηρετήσουν; Τον ασφαλισμένο που έχουν μπροστά στο γκισέ και περιμένει ή μήπως αυτόν τον συμπολίτη μας που καλεί την ίδια στιγμή τηλεφωνικά; Διότι και τους δύο ταυτόχρονα, προφανώς και είναι δύσκολο να γίνει», επισημαίνουν και σημειώνουν ότι «κάθε μέρα, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, απαντούν σε δεκάδες χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις κι εξυπηρετούν σε άμεσο χρόνο, τις περισσότερες εξ αυτών».

Τέλος, ζητούν από την διοίκηση του φορέα να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξεκολλήσει «η προκήρυξη του 2020 αλλά κι αυτή του 2021 για την πρόσληψη συνολικά 180 διοικητικών υπαλλήλων στον φορέα μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *