Thursday , 25 April 2024

Δείτε ποιος φορέας δίνει αποζημίωση 20.000 ευρώ σε εργαζόμενους με μόλις τρία(!) χρόνια προϋπηρεσίας

Του Γ. Κατσιάνη

«Χρυσές» αποζημιώσεις, μπόνους και ιατροφαρμακευτική κάλυψη περιλαμβάνει το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης της τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το σύνολο της αποζημίωσης που θα λάβει κάθε εργαζόμενος κυμαίνεται μεταξύ 20.000-180.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όσοι υπάλληλοι, ηλικίας ως 39 ετών θέλουν να αποχωρήσουν, θα λάβουν αποζημίωση 20 μικτούς μηνιαίους μισθούς, όσοι είναι ως 49 ετών, θα λάβουν 30 μικτούς μισθούς, όσοι είναι ως 55 ετών, 38 μισθούς και όσοι 56 ετών και άνω, 45 μισθούς (φωτογραφία)       

Επιπλέον, η αποζημίωση για κάθε εργαζόμενο αυξάνεται ανάλογα με την προϋπηρεσία που έχει.

Έτσι, αν κάποιος εργάζεται στην τράπεζα από τρία ως 10 χρόνια, θα λάβει προσαύξηση 8% στην αποζημίωση που δικαιούται ενώ την μεγαλύτερη προσαύξηση (20%) θα πάρουν όσοι απασχολούνταν στο δίκτυο καταστημάτων, στην κίνηση κεφαλαίων, στη διαχείριση πιστοδοτήσεων, στη διοικητική μέριμνα και στην ασφάλεια της τράπεζας.

Επίσης, όσοι υπάλληλοι εργάζονται σε καταστήματα που επρόκειτο να αναστείλουν τη λειτουργία τους, θα λάβουν αποζημίωση επιπλέον δύο μηνιαίους μισθούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Πειραιώς, προβλέπεται η καταβολή ενός επιπλέον μισθού σε κάθε υπάλληλο που έχει ανήλικο παιδί  ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, θα λάβουν εφάπαξ το ποσό της αποζημίωσης, προσαυξημένο κατά 5%.

Τέλος, παρέχεται πενταετής ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα είναι μέχρι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *