Friday , 29 March 2024

Δείτε ποιο ελληνικό νησί θα δεχθεί φέτος 2,3 εκατ. τουρίστες

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να πνέει ούριος άνεμος για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο υπάρχει ένα νησί που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί 13 φορές(!) περισσότερους τουρίστες απ’ ότι ο μόνιμος πληθυσμός του.

Ο λόγος για τη Ρόδο, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επισκεψιμότητα, καθώς μέσα σε δυόμισι μόλις μήνες δέχτηκε 1,67 εκατ. ξένους και Έλληνες τουρίστες(!), με τους παράγοντες του τουρισμού να βάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά στα 2,3 εκατ. επισκέπτες, στο τέλος της σεζόν.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της υψηλής ζήτησης που απολαμβάνει το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι μόνο το Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου, αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου 250 πτήσεις τσάρτσερ με 41.000 επιβάτες!

“Θεωρώ ότι ανάλογη θα είναι η τουριστική κίνηση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο”, δήλωσε στο Real Voice 99,5 ο αερολιμενάρχης Ρόδου, Σπύρος Δεληγιάννης.

Επιπλέον, 57 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν μόνο τον Αύγουστο στο λιμάνι της Ρόδου, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Όσον αφορά τις εθνικότητες που προτιμούν φέτος τη Ρόδο για τις διακοπές τους είναι κυρίως Βρετανοί και Γερμανοί και έπονται οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 στο αεροδρόμιο της Ρόδου καταγράφηκαν 854.000 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *