Thursday , 28 March 2024

Δείτε πως ένας φορολογούμενος τετραπλασίασε(!) το χρέος προς την εφορία, παρά το γεγονός ότι είχε ενταχθεί σε ρύθμιση

Του Γ. Κατσιάνη

Δυσβάσταχτο είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών και δεν μπορέσουν να εξοφλήσουν το συνολικό χρέος.

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα την περίπτωση οφειλέτη, ο οποίος ρύθμισε την οφειλή των 6.607 ευρώ που είχε προς την εφορία σε 12 δόσεις.

Παρά το γεγονός ότι κατέβαλλε κανονικά τις επτά δόσεις της ρύθμισης, χωρίς καθυστέρηση, η προσαύξηση που προβλέπεται, λόγω της καθυστέρησης, καθιστούν …απαγορευτική την καταβολή έστω και μίας δόσης.

Για παράδειγμα ενώ η μηνιαία δόση είναι 550,59 ευρώ, με την προσθήκη της επιβάρυνσης (φωτογραφία), το ύψος της πρώτης καθυστερημένης δόσης φτάνει το ποσό των 2.284,95 ευρώ(!), δηλαδή τετραπλασιάζεται.

Ανάλογη… γεωμετρική πρόοδο εμφανίζουν και οι υπόλοιποι τέσσερις μήνες της ληξιπρόθεσμης οφειλής, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος για ένα χρέος των 2.752,95 ευρώ που υπολείπεται να πρέπει να πληρώσει 10.600 ευρώ (!) για να ξεχρεώσει.

«Για κάθε μήνα καθυστέρησης στην καταβολή της δόσης, ο οφειλέτης επιβαρύνεται με ένα επιτόκιο της τάξης του 15%. Το επιτόκιο αυτό αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το πόσο χρονικό διάστημα έχει μεσολαβήσει από τη συγκεκριμένη υποχρέωση», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *