Saturday , 20 April 2024

Δείτε πως επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν οι τρόποι που σκαρφίζονται επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν από τα ανυποψίαστα υποψήφια θύματα τους, χρηματικά ποσά.

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος επαγγελματία, η οποία είχε ως στόχο την απόσπαση ηλεκτρονικών, προσωπικών δεδομένων.

 Όλα ξεκίνησαν όταν ο 50χρονος επαγγελματίας που διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως πελάτης.

«Είμαι ο Μ. Πριν από ημέρες, ήρθα στο συνεργείο σας για μια βλάβη στο αυτοκίνητο μου, η οποία μου κόστισε 300 ευρώ. Τότε δεν είχα λεφτά και είπαμε να μιλήσουμε για να σας πληρώσω», είπε ο «πελάτης» στον καταγγέλλοντα.

«Στη συνέχεια, μου ζήτησε να του δώσω το IBAN του τραπεζικού μου λογαριασμού για να μου κάνει κατάθεση του ποσού που όφειλε», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ο καταγγέλλων αρνήθηκε να δώσει τα προσωπικά του δεδομένα στον άγνωστο, με αποτέλεσμα η τηλεφωνική συνδιάλεξη να λάβει τέλος.

«Στη συνέχεια, επικοινώνησα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και κατήγγειλα το περιστατικό, δίνοντας τον αριθμό του τηλεφώνου απ’ όπου με κάλεσε ο άγνωστος», σημείωσε ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης, άγνωστος απέσπασε με ανάλογη μέθοδο από μηχανικό αυτοκινήτων το ποσό των 15.000 ευρώ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *