Saturday , 27 April 2024

Δείτε πως θα επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και τρένα

Του Γ. Κατσιάνη   

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες για να κάνουν πράξη τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους  21 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.) και τρένα.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το thesseconomy.gr (Με 20 εκατ. ευρώ θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις με τουριστικά λεωφορεία), τα ποσά της επιδότησης που θα δοθούν στις επιχειρήσεις «είναι αφορολόγητα… ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων».  

Όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης είναι ανάλογη με τη δυναμικότητα των θέσεων ανά λεωφορείο ενώ για τα τουριστικά τρένων είναι 2.000 ευρώ.

Ειδικότερα, για τουριστικό λεωφορείο χωρητικότητας ως 30 θέσεων, το ύψος της αποζημίωσης είναι 2.400 ευρώ ενώ για λεωφορείο, δυναμικότητας άνω των 30 θέσεων είναι 3.600 ευρώ.  

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ένα τουριστικό γραφείο διαθέτει δύο λεωφορεία και των δύο κατηγοριών, ο ιδιοκτήτης του δικαιούται έκτακτη επιδότηση 6.000 ευρώ.  

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης, δείτε εδώ  Ω0ΝΨ465ΧΘΟ-ΦΑΔ (diavgeia.gov.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *