Thursday , 30 July 2026

Δείτε πως μια startup από τη Θεσσαλονίκη μετέτρεψε την κρίση της πανδημίας, σε ευκαιρία ανάπτυξης

Του Γ. Κατσιάνη

Αυτή (φωτογραφία) είναι η ξαπλώστρα με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά που κατασκεύασε μια startup από τη Θεσσαλονίκη, η Οrganic Electronic Technologies (OET).

Το κόστος αγοράς της πρωτοποριακής ξαπλώστρας δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, laptop και tablet ενώ απολαμβάνει τον καφέ του.

«Με την εκδήλωση της πανδημίας, είχαμε εκατοντάδες ακυρώσεις παραγγελιών από ξενοδοχεία και beach bar της Μυκόνου και της Σαντορίνης», δήλωσε στο thesseconomy.gr στέλεχος της εταιρείας.

«Και τι κάνατε;», τον ρώτησα.

«Στραφήκαμε στις έξυπνες στάσεις που φορτίζουν ηλεκτρικές συσκευές και παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση από τους δήμους», μου απάντησε.

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο…

Check Also

Φονικές πυρκαγιές: Το τελευταίο «αντίο» σήμερα στους τρεις πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές – Στις φλόγες Ρέθυμνο και Σητεία

Ημέρα πένθους σήμερα για το Πυροσβεστικό Σώμα και τη χώρα λόγω των θανάτων των τριών …