Friday , 26 April 2024

Δείτε πόσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα επιδοτηθούν με το ποσό των 14.000 ευρώ ο καθένας

Με το ποσό των 14.000 ευρώ ο καθένας θα επιδοτηθούν, το επόμενο διάστημα, 418 αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία.

Πρόκειται για επαγγελματίες γεωργούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έχουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα, επιλέξιμοι του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ 2014-2020) είναι όσοι  έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 61ο, μένουν μόνιμα σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης το 2018.

«Ο αγροτικός τομέας είναι τομέας αιχμής για την περιφέρειά μας. Είναι τομέας που φέρνει έσοδα, εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας. Με τα κίνητρα για τους  αγρότες αποσκοπούμε επίσης στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού κόσμου, αλλά και στην εξεύρεση λύσεων για τους νέους που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της ανυπαρξίας διεξόδων απασχόλησης», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η επιδότηση των 14.000 ευρώ θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την πρώτη να αντιστοιχεί στο 70% του συνόλου της ενίσχυσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *