Wednesday , 24 April 2024

Δείτε σε ποιες περιοχές τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα

Τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα, μέσω του συστήματος seatrack, φαίνεται ότι θα στερηθούν και φέτος δεκάδες άτομα με αναπηρία στο νομό Ηλείας.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του σωματείου παραπληγικών-κινητικά αναπήρων του νομού, μέχρι σήμερα κανένας από τους τρεις δήμους (Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης) που έχουν εξαγγείλει την λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών στις παραλίες, δεν έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση της σχετικής εγκατάστασης.

«Στον δήμο Πύργου εντάχθηκε η τοποθέτηση του seatrack στον προϋπολογισμό του με τα χίλια ζόρια! Χρήματα που δεν είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρούμε και θα αποκτούσαμε δυο συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα. Η διαδικασία ξεκίνησε πολύ αργά και το… τρένο μάλλον θα χαθεί από την πληροφόρηση που έχουμε, αφού άλλαξε ο νόμος περί προμηθειών και περιμένουν ακόμα να τους σταλεί μια φόρμα προκειμένου να προχωρήσουν στην δημοπράτηση», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παντελής Παπαναγιώτου.

Επιπλέον, τόνισε πως στο δήμο Ήλιδας η δημοτική αρχή αναμένει να ανάψει το «πράσινο φως» της διαχειριστικής αρχής για την έναρξη των εργασιών ενώ στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δεν έχει τοποθετηθεί η εγκατάσταση.

«Για ένα άτομο με αναπηρία ένα μπάνιο ισοδυναμεί με τέσσερεις θεραπείες… εγώ θα βοηθηθώ από την οικογένεια μου για να κάνω ένα μπάνιο, τα παιδιά που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο ποιος θα τα βοηθήσει;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαναγιώτου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *