Monday , 6 May 2024

ΔΕΘ: Άνοιξε τις ψηφιακές… πύλες της η Beyond 2024 –Τα εγκαίνια, οι στόχοι της – Σήμερα στην Έκθεση και η Σοφία

Γεγονός είναι για τη Θεσσαλονίκη η Beyond, η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας, η οποία εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Φιλοξενείται μέχρι τις τις 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Υπ. κ. Παπαστεργίου: «Με βάση την τεχνολογία έχει βελτιωθεί ο τρόπος ζωής μας»
«Αν κάποιος σήμερα δει την έκθεση, δει τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, δει αυτόν τον κόσμο που ήρθε καταλαβαίνει πως τελικά στην Ελλάδα γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Και γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικό γιατί έχουμε την χαρά να έχουμε μαζί μας φέτος και συνεργάτες, φίλους και συναδέλφους, από όλα τα Βαλκάνια, απ’ όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Και πρόσθεσε «στόχος μας είναι να καταργήσουμε τα πιστοποιητικά, να σταματήσουμε να ανταλλάσσουμε pdf. Ξεκινάμε με το υπουργείο Εσωτερικών και έχουμε πολύ καλούς μηχανικούς για πάμε την ιστορία ένα βήμα παρακάτω».

Πρόεδρος της ΔΕΘ: «Φιλοδοξούμε να την καταστήσουμε ως το εκθεσιακό hub»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας ανέφερεγια την Beyond «φιλοδοξούμε μέσα στα επόμενα χρόνια να την καταστήσουμε ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό hub ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη συμμετοχή σημαντικών εταιρειών και κορυφαίων tech industry leaders».

Στ. Κωνσταντινίδης: «Δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος από τη Θεσσαλονίκη»
Για τις ανάγκες της βιοτικής εξέλιξης των πολιτών που δημιουργεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και η προσεκτική χρησιμοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης. «Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνοδεύεται από την υποστήριξη ενός ψηφιακού κόσμου στον οποίο άλλοι νιώθουν οικεία, άλλοι τον αισθάνονται ξένο. Χαιρετίζω την έναρξη της Beyond επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος για την διεξαγωγή της από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Απ. Τζιτζικώστας: «Η πρώτη Περιφέρεια που εντάσσει στο gov.gr 600 υπηρεσίες»
Στην πλήρη εναρμόνιση των υπηρεσιών που προσφέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του gov.gr αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Ήμασταν η πρώτη Περιφέρεια που ξεκίνησε να εντάσσει στο gov.gr υπηρεσίες της με αποτέλεσμα σήμερα να φτάνουν στην διεκπεραίωση περίπου 600 από αυτές. Δηλαδή περίπου το 1/3 όλων των υπηρεσιών που προσφέρει το gov.gr, είναι υπηρεσίες της ΠΚΜ. Με τον τρόπο αυτό, εξακολουθούμε να μειώνουμε τους χαμένους χρόνους των πολιτών και γίνεται πράξη αυτό που θέλαμε από την πρώτη στιγμή: Να καταργήσουμε τα γκισέ της ταλαιπωρίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δουλεύουμε σκληρά και εντατικά ώστε ενδεχομένως στην 5η Beyond να πετύχουμε αυτό που δεν καταφέραμε στην 1η γιατί μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Να έχουμε δηλαδή, τιμώμενη πόλη το Σαν Φρανσίσκο και να έρθει και η Silicon Valley. Και αυτή είναι μόνο μια μικρή προσπάθεια, στον αγώνα που κάνουμε ως ΠΚΜ να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Λαζ. Κυρίζογλου: «Η ΚΕΔΕ στηρίζει την Beyond»
«Εγώ γνωρίζω πως αν η πρακτική εφαρμογή των ιδεών και των ιδεολογιών είναι η πολιτική, τότε οι πολιτικές που εφαρμόζονται κρίνονται από την αποτελεσματική τους διάσταση. Η τεχνολογία σήμερα και τα τεχνολογικά επιτεύγματα πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Όχι να τις καταδυναστεύουν. Η ΚΕΔΕ στηρίζει την Beyond συμμετέχει σε αυτή και ευχόμαστε κάθε επιτυχία» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο εκπρόσωπος του δήμου Πρ. Νικηφορίδης
Ο εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος, Πρόδρομος Νικηφορίδης υπογράμμισε ότι «μέχρι το 2030 θα απαιτηθούν για τη Θεσσαλονίκη περίπου 500.000.000 προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι «στηρίζουμε την Beyond από την αρχή. Είμαστε και φέτος εδώ γιατί είμαστε μια Αρχή που στηρίζεται στην ψηφιοποίηση. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα που κάνουμε μέσα από την τεχνολογία κι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον δημόσιο, όσο και με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχ. Μπλέτσας
Από την πλευρά του τέλος ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας ανέφερε «χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά ανάμεσα σε φίλους αλλά και σε μια περιοχή όπου 300 μέτρα από εδώ ήταν το Πανεπιστήμιό μου και 500 το διαμέρισμα που έμενα ως φοιτητής. Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν καλά το πάθος που έχω για τη χώρα μου, οπότε δεν νιώθω ότι επιστρέφω κάπου από όπου έφυγα ποτέ. Έχω βρεθεί κοντά στη Beyond από την πρώτη κιόλας προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε και ως Αρχή Κυβερνοασφάλειας».

Η Sophia σήμερα και αύριο στη Beyond
Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου η Beyond υποδέχεται και τη Sophia the Robot, την οποία θα συστήσουν στο κοινό η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, η Sophia στο περίπτερο 15, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει σε συζήτηση στις 11.30 σήμερα το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του ερευνητή και διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab – διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, δρα Μιχάλη Μπλέτσα, ενώ θα λάβει μέρος και στο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο πλαίσιο της Beyond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *