Friday , 26 April 2024

ΔΕΘ: “Επιστρέφουν” δυναμικά φέτος και τα Συλλαλητήρια την ημέρα των εγκαινίων, από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, αντεξουσιαστές

Στα δεδομένα του 2019 επιστρέφει δυναμικά φέτος η ΔΕΘ όχι μόνο όσον αφορά τις συμμετοχές και την αναμενόμενη επισκεψιμότητα, αλλά και όσον αφορά τις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών και άλλων φορέων την ημέρα των εγκαινίων.

Μετά από διετές “διάλειμμα” εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, φέτος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν και πάλι Συλλαλητήριο, συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους, δηλαδή την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, με κεντρικό μήνυμα “Μηδενικές Αντοχές και Ανοχές” και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία προς τη ΔΕΘ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη και συνέντευξη τύπου των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Μακεδονίας και Θράκης και το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στο Συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ , η οποία επίσης έχει προκηρύξει για την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου) στάση εργασίας για τα Σωματεία Μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8 το πρώι μέχρι τις 3 το μεσημέρι και διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 π.μ. με αφετηρία το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και κατάληξη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επίσης απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ίδιο Συλλαλητήριο.

Τη δική του ξεχωριστή κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ διοργανώνει για μια ακόμη φορά το ΠΑΜΕ, που σε αντίθεση με τη ΓΣΕΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση στη ΔΕΘ και πέρυσι. Σημείο συγκέντρωσης της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ είναι η Πλατεία ΧΑΝΘ απέναντι από τη ΔΕΘ, επίσης στις 6 μ.μ., με κεντρικό μήνυμα “Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass. Οργάνωση και Αγώνας για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό”.

Τη συνήθη τους κινητοποίηση την ίδια ημέρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν και οι αντεξουσιαστικές οργανώσεις, με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *