Thursday , 28 March 2024

ΔΕΘ, μπύρα και συνωστισμός

“Τελειώνουμε με την πανδημία” είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κρατώντας το λευκό μπλουζάκι που του έδωσαν για δώρο ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νικόλαος Νίτσας και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που έγραφε το σύνθημα “εμβολιάΖΩ”.

Απορίας άξιον είναι ωστόσο ότι επικρατούσε συνωστισμός σε βαθμό “κακουργήματος”. Οι δημοσιογράφοι σαφώς ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους και αναγκάζονταν να στριμωχτούν για να καταγράψουν δηλώσεις και γεγονότα αλλά σε υγειονομικό επίπεδο η κατάσταση ήταν “ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ” όπως πολύ συχνά λένε οι ειδικοί που φιλοξενούνται στα τηλεοπτικά πάνελ. Σήμερα αυτό που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν είχε καμία σχέση με την COVID – FREE υπόσχεση. Ο μόνος που ήταν προστατευμένος σήμερα ήταν ο πρωθυπουργός (αλίμονο αν δεν ήταν) έχοντας δίπλα του άτομα της ασφάλειάς του. Μάσκες φορούσαμε όλοι αλλά οι αποστάσεις ήταν μηδενικές. “Και πώς αλλιώς θα γινόταν;” θα μου πεις. Έλα ντε.

Ο πρωθυπουργός δροσίστηκε πίνοντας και την μπύρα του στο stand της εταιρείας ΝΥΜΦΗ και ευχήθηκε “στην υγειά σας” ενώ λίγο νωρίτερα φωτογραφήθηκε με παιδιά με σύνδρομο DOWN. Λίγο πριν ολοκληρώσει την περιοδεία του στα περίπτερα της ΔΕΘ κοντοστάθηκε για να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του συλλόγου παραπληγικών Γ.Αυγουστίδη που του έδειξε ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο. “Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον” είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο ίδιος επιθεωρώντας ένα ηλεκτρικό λεωφορείο αλλά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Kosmocar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *