Sunday , 28 April 2024

ΔΕΘ: «Πρεμιέρα» για την Κυκλική οικονομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με 210 εκθέτες από 20 χώρες

Από σήμερα, 7 Μαρτίου, έως 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης η 2η «Forward Green» που εστιάζει στην κυκλική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και η 1η «Renewable Energy Tech», αναδεικνύοντας τα θέματα της αγοράς της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας. Τα εγκαίνια θα κάνει σήμερα στις 4.00 το απόγευμα στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ o γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος.

«Forward Green» και «Renewable Energy Tech»
Η Διεθνής Έκθεση για την κυκλική οικονομία «Forward Green» και η εμπορική «Renewable Energy Tech» αναμένεται ότι θα αποτελέσουν το πιο ισχυρό εκθεσιακό δίδυμο της ευρύτερης περιοχής για τα νέα ενεργειακά πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς και για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, που αλλάζουν δραματικά την οικονομία, αλλά και την καθημερινότητα των σύγχρονων κοινωνιών» επισημαίνεται σπό τη ΔΕΘ-Helexpo. Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και Φινλανδία), εκ των οποίων οι 132 είναι άμεσοι. Το 20% των εκθετών είναι ξένοι.

Οι εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO οργανώνουν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις ΑΠΕ, την αποθήκευση και τις πράσινες τεχνολογίες με 14 ενότητες και 77 ομιλητές. Επίσης θα πραγματοποιηθούν 33 μεμονωμένες εκδηλώσεις με 110 εισηγητές/ομιλητές. Τα «HELEXPO DIALOGUES» θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, την Energypress και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Αύριο, 8 Μαρτίου, η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών
Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) διοργανώνει αύριο, 8 Μαρτίου, (16.00-18.00), στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον και Ενέργεια» στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Open Stage Περιπτέρου 15), στο πλαίσιο της έκθεσης – εκδηλώσεων FORWARD GREEN. Η εκδήλωση αυτή θα είναι προπαρασκευαστική του μεγάλου συνεδρίου με θέμα «Περιβάλλον και Ενέργεια» που θα διοργανωθεί τον Απρίλιο του 2024 στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *